Contactlens controle

Nederland kent circa 2 miljoen contactlensdragers. Er zijn echter veel meer mensen geïnteresseerd in het dragen van contactlenzen mits deze het beloofde comfort en gemak bieden. Onze optometristen en contactlensspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Zij slagen er in bijna alle gevallen een geschikte en comfortabele oplossing te vinden. Het is voor de gezondheid van uw ogen van groot belang om regelmatig de lenzen te laten controleren. Bij ieder type contactlenzen adviseren wij een halfjaarlijkse controle.

Comfortabel en veilig lenzen dragen draait om 3 zaken:

1. Contactlenzen en vloeistoffen, moeten van topkwaliteit zijn en goed worden afgestemd op de lenzendrager.

2. Deskundig advies bij de contactlensaanpassing is onontbeerlijk. Het is van groot belang om vast te stellen wat voor uw ogen het beste is en op welke manier u optimaal kunt zien. Al onze oogcontroles worden verricht door een gediplomeerd contactlensspecialist.

3. Tot slot is het belangrijk dat u op de juiste manier met uw lenzen omgaat en dat u regelmatig uw ogen laat controleren.

Wanneer u zich als lensdrager aan deze 3 regels houdt, zult u in de meeste gevallen jarenlang probleemloos lenzen kunnen dragen.