Versluis Optiek, uw adres voor Nachtlenzen

Nachtlenzen draagt u als u slaapt. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen. Overdag kunt u dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer u vaak last heeft van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als u gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven u hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als u wakker bent.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

  • Mensen met droge of gevoelige ogen
  • Tieners
  • Mensen die veel lezen of computeren
  • Mensen die last hebben van stofjes achter hun lenzen of in een ruimte met airco werken
  • Actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
  • Mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan
  • Mensen die last hebben van hooikoorts

Nachtlenzen aanmeten

Voordat u Nachtlenzen kunt gaan dragen, beoordeelt een contactlensspecialist/optometrist van ons of uw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen geschikt. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd door een contactlensspecialist/optometrist beoordelen of Nachtlenzen ook geschikt zijn voor uw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken wij met behulp van een topograaf een plaatje van uw ogen. Dit is belangrijk om de vorm van uw ogen nauwkeurig te bepalen. Verder wordt uw sterkte opgemeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen gemaakt die precies op maat gemaakt zijn voor uw ogen en de correctie die u nodig heeft.

Een paar dagen na het aanmeten van de Nachtlenzen zijn deze klaar en kunt u ze ophalen bij ons in de winkel. Als u nog nooit lenzen gedragen heeft, zal onze contactlensspecialist/optometrist met u doornemen hoe u de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

Hoe nachtlenzen werken
Nachtlenzen zet u in voordat u naar bed gaat. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen. Nachtlenzen raken eigenlijk niet uw oog, maar drijven op uw traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor dat de voorkant van uw hoornvlies ietsje platter wordt. Daar voelt u helemaal niets van. De volgende ochtend haalt u ongeveer een kwartiertje na het opstaan uw lenzen uit en kunt u één tot twee dagen scherp zien.

Zoekt u een alternatief voor een laserbehandeling?
Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Bovendien is zo’n ingreep niet geheel zonder risico. Nachtlenzen zijn een stuk eenvoudiger en veiliger, daarom ook een prima alternatief voor een laserbehandeling. Gerustellend te weten dat alle behandelingen volledig onder de eindverantwoordelijkheid van een optometrist plaatsvinden.​